På natten flyger jag med tyngdtäcket som en trygg himmel

Recension

Sömn
8/10
Komfort
7/10
Trygghet
10/10
Ångestdämpande
8/10
Utvilad
9/10
Betyg
8.4/10

Som trend betraktat så har tyngdtäcket gjort en resa. Från att det hette kedjetäcke och i det närmaste var synonymt med att bära tvångströja på institution, till att ta plats på några av landets största influencers instastories. Och det är något med det som blottlägger en tid där vi varje vaken sekund låter oss påverkas av marknadskrafter till den milda grad att det också går ut över det tillstånd av ovakenhet vi kallar dygnsvila, sömn.

Jag har varit en sömnmässigt bruten person. Den sömn jag tidigare ägnade mig åt var alltså antingen för kort på grund av min förkärlek till starköl och roliga anekdoter – möten över borden – eller för att ångestmaran plågat mig vargtimmar igenom tills jag vaknat kallsvettig med ett ryck och en puls som med all önskvärd tydlighet stressat vrålar: DU LEVER.

Att drömma är att resa sägs det. Och mina resor har ofta störts av ett alldeles för tungt bagage. Det blir oroligt, många vändor, jag snurrar. När jag utforskar drömmarnas kontinent störtar flygplanet oftast över Atlanten.

Okej, jag köper det. Tyngdtäcket – jag låter mig influeras av våra största influerare och bara köper det. Av mor min fick jag tidigt lära att undvika de märken som marknadsförs hårdast, de har oftast det högsta priset. Nej, jag går omvägen, tittar lite till och väljer en modell som kostar tusen kronor mindre men antagligen kommer från samma fabrik som influerarens täcke.

Det är tungt, vi pratar 11 kg. Under täcket känner jag hur min kropp trycks ner mot madrassen. Är rädd att jag ska känna att andningen inte får vara fri och att jag därmed har pyntat 1499 kronor plus frakt utan att vara nöjd. Men under täcket är jag trygg. Pulsen går ner, jag kommer till ro. Jag, som alltid haft svårt att somna om efter dessa hastiga uppvaknanden i panik har under mitt täcke inte några som helst problem med att låta andningen bli djup, långsam och att till sist flyta ut i en stilla insjö av fullständig harmoni.

Den tredje klassens sömnresenär jag varit när den turbulenta flight som varit mina nätter störtat fram genom stormar och blixtnedslag, har med mitt nya kedjetäcke helt plötsligt uppgraderats till första klass och viktigast av allt:

Jag reser numer med lätt bagage.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*